miercuri, 17 februarie 2010

Pui cu pasta rosie de curry



Curry, dupa cum stiti, este un tip de mancare asiatica (India, Pakistan, Tailanda,etc) , rapid de facut daca ai toate ingredientele pregatite. Este o mancare cu sos, destul de elaborata si cu mai multe ingrediente.Dar asta nu trebuie sa va sperie, pentru ca odata invatata, veti reveni la ea de cate ori aveti pofta si timp mai putin pentru gatit.

INGREDIENTE:
-1 kg piept pui dezosat si fara piele
-2 cepe mari
-1 ardei mare rosu,optional
-8 catei mari de usturoi
-3 cm de radacina de ghimbir feliata foarte fin sau tocata
-1 Lg (lingura) PASTA ROSIE DE CURRY sau in lipsa 2-4 linguri praf curry amestecat cu 2 lingurite  de boia dulce, iute sau amestecata dupa gust
-150 ml lapte de cocos sau ,in lipsa, un  iaurt mic
-1 cutie conserva rosii decojite,taiate cuburi
-sare,piper dupa gust
-fulgi de ardei iute, daca doriti mai iute

MOD DE PREPARARE:
1. Se pregatesc ingredientele: se taie felii usturoiul si ghimbirul ,see taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii..Carnea se taie si ea fasii sau cubulete.
2.Se rumeneste carnea,in 2 linguri de ulei, la foc iute,amestecand mereu
3.Se adauga ceapa ,ghimbirul,usturoiul si se amesteca impreuna cu carnea si se prajesc la foc iute,amestecand si avand grija sa nu se arda ceapa.
4.Se adauga pasta de curry se amesteca impreuna cu legumele si carnea ptr 1 minut
5.Se adauga rosiile decojite si laptele de cocos, apoi se lasa sa scada sosul si sa se lege, 2-3 minute
6.Se presara cu frunze de coriandru sau patrunjel si se poate servi alaturi de orez fiert, legume fierte sau salata.




 

  


 SFAT: In lipsa  pastei curry, daca nu gasiti la magazin,aveti reteta aici sau se poate folosi praf de curry la care adaugam 2 lingurite de boia dulce si eventual una iute.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...