miercuri, 17 februarie 2010

Pasta rosie de curry (thai )



Pasta rosie de curry este unul din ingredientele principale ale bucatariei tailandeze.Iata mai jos,o varianta de baza a acestei paste.

 INGREDIENTE:

-4 ardei iuti rosii proaspeti
-2,5 cm radacina de ghimbir
-4 cepe mici,din alea cu coaja aramie(shallots)
-4-6 catei de usturoi
-4 fire de lemon grass (se gaseste in supermarket-uri )
-4 lg (lingurite) seminte de coriandru
-4 lg chimion
-2 lg boia iute
-1/4 lg curcuma (turmeric)
-1/2 lg sare
-coaja rasa si zeama de la 2 limete(lamai verzi)
-1 Lg (lingura) ulei de care vreti,vegetal sa fie

MOD DE PREPARARE

-curatati su taiati fin ghimbirul,ceapa,usturoil,ceapa ciorii.
-taiati coditele si apoi pe lung ardeii iuti,dupa care maruntiti-i
-incalziti o tigaie antiaderenta si prajiti usor semintele de coriandru si chimion,pana incepeti sa simtiti aroma lor,apoi lasati-le sa se raceasca.
-mixati toate ingredientele intr-un blender sau robot de buctarie  pana obtineti o pasta (daca mai e nevoie mai adaugati ulei si zeama de lamaie), pe care apoi o puneti intr-un borcan cu capac si o depozitati la frigider. Timpul cat se poate pastra astfel ,este de maxim o luna.

2 comentarii:

  1. pansy daca ai facut pasta asta de curry poti sa o folosesti la tum yum (supa de creveti).este super sunt sigura ca iti va placea.pupici mici si desi

    RăspundețiȘtergere
  2. nu suntem noi amatori de supe,indiferent de care

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...