Pasta rosie de curry este unul din ingredientele principale ale bucatariei tailandeze.Iata mai jos,o varianta de baza a acestei paste.
INGREDIENTE:
-4 ardei iuti rosii proaspeti
-2,5 cm radacina de ghimbir
-4 cepe mici,din alea cu coaja aramie(shallots)
-4-6 catei de usturoi
-4 fire de lemon grass (se gaseste in supermarket-uri )
-4 lg (lingurite) seminte de coriandru
-4 lg chimion
-2 lg boia iute
-1/4 lg curcuma (turmeric)
-1/2 lg sare
-coaja rasa si zeama de la 2 limete(lamai verzi)
-1 Lg (lingura) ulei de care vreti,vegetal sa fie
MOD DE PREPARARE
-curatati su taiati fin ghimbirul,ceapa,usturoil,ceapa ciorii.
-taiati coditele si apoi pe lung ardeii iuti,dupa care maruntiti-i
-incalziti o tigaie antiaderenta si prajiti usor semintele de coriandru si chimion,pana incepeti sa simtiti aroma lor,apoi lasati-le sa se raceasca.
-mixati toate ingredientele intr-un blender sau robot de buctarie pana obtineti o pasta (daca mai e nevoie mai adaugati ulei si zeama de lamaie), pe care apoi o puneti intr-un borcan cu capac si o depozitati la frigider. Timpul cat se poate pastra astfel ,este de maxim o luna.
pansy daca ai facut pasta asta de curry poti sa o folosesti la tum yum (supa de creveti).este super sunt sigura ca iti va placea.pupici mici si desi
RăspundețiȘtergerenu suntem noi amatori de supe,indiferent de care
RăspundețiȘtergere