INGREDIENTE
250 g unt
200 g zahar praf ( 1 ceasca (cup))
1 pliculet zahar vanilat
4 oua
3 lg (lingurite ) scortisoara
270 g faina ( 1 3/4 cesti )
3 lg praf copt
40 g cacao ( 5 lg )
500 g mere rase
o mana de merisor (cranberry)
coaja de la o lamaie sau portocala
esenta de rom
ptr. glazura:
200 g ciocolata
1 Lg (lingura ) ulei sau 50 g unt sau 100 g smantana de frisca
MOD DE PREPARARE:
Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie
Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca
Se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele
Se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea.
Dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit.
Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau unt sau frisca.
Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.
sau ca si aici fara glazurare prea multa .
Arata foarte apetisante triunghiurile astea.Ma intreb daca cu reteta asta in loc sa se coaca aluatul in tava merge sa se faca briose.
RăspundețiȘtergerereteta era incompleta,uitasem sa trec cantitatea de zahar,dar am corectat-o acum
RăspundețiȘtergerefata de reteta de briose asta are oua mai multe si faina mai putina.din cauza merelor din compozitie,nu creste asa,in tava cel putin,ca briosa.incearca si vezi ce iese.ca de buna e foarte buna.
RăspundețiȘtergere