luni, 25 martie 2013

Hummus cu rosii deshidratate


Iata si reteta de mancare, de la provocarea Bucatar Curajos, propusa luna aceasta de Delicioasa : hummus.Este un hummus fin dar nu de post, contine si iaurt si smantana.L-am prezentat intr-un cosulet de cascaval.

INGREDIENTE:
-o conserva de naut sau o ceasca de naut uscat
-2 linguri de tahini (pasta de susan)
-2 linguri de iaurt
-2 linguri de smantana
-3 catei de usturoi zdrobiti
-2 linguri de zeama de lamaie
-o lingura de chimion macinat
-3 linguri de ulei de masline
-4 rosii deshidratate,conservate in ulei,taiate bucatele
-sare,piper,boia iute dau dulce dupa gust
-seminte de pin (eu le-am uitat) pentru decor
-rosii deshidratare si masline pentru decor

ptr.cosuletele de cascaval ( aprox 6 buc)
-200 g cascaval ras

MOD DE PREPARARE :
1. se scurge conserva de naut si se limpezeste nautul in apa rece.Daca folositi naut uscat, hidratati-l de seara pana a doua zi,apoi fierbeti-l ca pe fasole,pana ce boabele sunt moi
2.Se pun in robotul de bucatarie sau in blender toate ingredientele, mai putin rosiile deshidratate si se amesteca pana devine totul o pasta omogena.Gustati,daca e nevoie mai adaugati ulei sau zeama de lamaie.Daca pasta e prea densa o puteti inmuia cu iaurt,suc de lamaie, apa,sau zeama de pe naut.Asezonati daca mai este nevoie.La sfarsit adaugati rosiile deshidratate taiate cubulete si amestecati de mana de data asta.
3.Se serveste presarat cu boia de ardei dulce sau iute,dupa gust,seminte de pin usor prajite (intr-o tigaie antiaderenta,fara ulei ,dar sa fiti atenti ca se prajesc foarte repede) si stropita cu ulei de masline.
Eu am ales sa pun hummusul in cosulete de cascaval :
4.Se rade cascavalul pe razatoarea mica
5.Se incinge o tigaie antiadenta, se pune cascavalul ca niste placintele de 6-7 cm diametru. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc pe cealalta parte

6.Asa calde se pun in forme de muffins , se apasa usor sa ia forma de cosulet si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit si intarit se pot umple cu hummus si decora cu masline, fasii de rosii deshidratate,cozi de ceapa verde si semintele prajite de pin.

Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Ce idee buna de aperitiv aspectuos si delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee buna! Trebuie sa incerc cat timp mai am un borcanel de rosii uscate de mine si conservate in ulei de masline. Ma rog, fara iaurt di smantana, dar asta e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu fac hummusul de obicei fara iaurt si smantana, dar am zis sa incerc si varianta asta.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu e ideea mea, dar am observat ca e la moda, dar mai ales e extrem de gustoasa si versatila

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...