miercuri, 17 februarie 2010

Pui curry

INGREDIENTE:

-1 kg piept pui dezosat si fara piele
-2 cepe mari
-1 ardei mare rosu
-8 catei mari de usturoi
-2 cm de radacina de ghimbir feliata foarte fin
-2-4 linguri praf curry (functie de cat de iute doriti sa fie )
-150 ml lapte de cocos
-1 lingura amidon de porumb
-1 lingura apa rece

MOD DE PREPARARE

-Se taie felii usturoiul si ghimbirul
-Se taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii
-carnea se taie cubulete


-se rumenesc usor usturoiul si ghimbirul in 3-4 linguri de ulei

-se adauga  carnea si se rumeneste si ea la foc iute

-se adauga ceapa si ardeiul si se amesteca impreuna si se prajesc la foc iute,amestecand si avand grija sa nu se arda ceapa.



-se adauga praful de curry se amesteca impreuna cu legumele si carnea ptr 1-2 minute



-se stinge cu laptele de cocos si se lasa 3-4 minute sa scada sosul,daca sosul nu s-a ingrosat suficient adaugam amidonul dizolvat in putina apa  si mai lasam cateva secunde sa se ingroase sosul.
-decoram cu frunze de coriandru sau patrunjel.




Se serveste cu orez,legume fierte sau salata verde si ceapa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...