luni, 8 februarie 2010

Salata Caesar

Asta e reteta de salata Caesar clasica,cea initiala facuta in 1924 de Cesar Cardini, un restaurator italo-american,care activa, ca sa zic asa, la Tihuana,in Mexic,pentru a evita prohibitia. Dupa 4 iulie ,ziua Americii, a ramas fara prea multe provizii si a trebuit sa incropeasca o salata si ca sa salveze aparentele i-a pus alaturi "by the chef". Salata Caesar a fost inregistrata ca marca,de catre familia Cardini in 1948 ,drept care a aparut si dressing-ul pentru salata imbuteliat.
Adaosul de ansoa i se atribuie lui Rochelle Low, in asa numita nouveau Caesar ,adaos vehement contestat de Cardini.
Ca sa vedeti cata nebunie cu o salatica.
Ulterior s-au facut variatii,dar nu de catre Cardini,cu alte ingrediente ca maioneza,ansoa,alte feluri de salata,pui,creveti,somon,bacon,capere.
 

INGREDIENTE :

-o salata romana -are frunzele mai ferme
-2-3 fire ceapa verde (cardini a facut-o fara asta )
-1-2 galbenus (depinde cat de mare e salata ) crud sau oul fiert timp de 1 minut,nu mai mult
-ulei de masline
-zeama de la o lamaie (sau jumatate, depide cat de acra va place )
-1 Lg ( lingura ) sos worchester
-piper proaspat macinat
-usturoi cam 8 catei mari
-3/4 cana parmezan ras
-o cana de crutoane bronzate putin in cuptor

MOD DE PREPARARE:
1.Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.)si se toaca ceapa verde
2.Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut.
3.Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune intr-o tigaie si sa incalzeste amestecul putin,dupa care se adauga crutoanele,se stinge focul si sa lasa acolo sa-si traga uleiul si aroma de usturoi timp de jumatate de ora.
4.Se amesteca galbenusul cu frunzele de salata si ceapa,dupa care se adauga dressing-ul format din ulei ,zeama de lamaie,sosul Worchestershire ,piper macinat,crutoanele cu tot cu usturoi si ulei si parmezanul.
Explicatiile sunt pe fiecare poza.
Acuma vreau sa va mai spun ca eu nu pun sare in salata verde,pentru ca se fleoascaie.Isi pune fiecare in farfurie,dupa dorinta.
Daca nu mancati toata salata  la o masa,cred ca e mai sanatos ca in loc de oul practic crud care se foloseste,sa amestecati frunzele cu o lingura de maioneza.



 

  

  

  

 



4 comentarii:

  1. Arata super...mi-ai facut pofta de salata...yammy!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-au placut explicatiile, n-am facut salata asta niciodata, nu prea imi placea ideea de peste in salate :D acum ca m-am dumirit, as incerca!

    RăspundețiȘtergere
  3. sosul worchester ii da o aroma,care zic specialistii cade acolo ar veni ideea de a pune ansoa in salata.marturisesc ca nu am facut aceasta combinatie,dar am s-o incerc si va spun impresiile

    RăspundețiȘtergere
  4. diamantino,dupa ce o faci o data pe aia clasica ai s-o faci mereu.incearca prima data sa o faci cu salata romana,apoi poti s-o faci cu ce gasesti,dar ai sa vezi diferenta.daca ai dubii cu galbenusul ala practic crud, baga o lingura de maioneza in schimb

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...